Féregkert. A történet az angol "Poison Garden" mögött


Pinterest Google Nem éppen pihenésre tervezték, ugyanis már egy érintés is halálos lehet!

féregkert

Van egy kert Angliában, egészen pontosan Northumberlandben, az alnwicki kastély kertje, ahol a kapun halálfejek virítanak. Nem rossz kezdet, ugye?

féregkert

Az épület maga ismerős féregkert sokak számára az első két Harry Potter filmből, de az igazi féregkert a kastélyhoz tartozó 14 hektáros kertnek a nap 24 óráján keresztül szigorúan őrzött része. Amikor ugyanis ben Jane Percy férje féregkert Northumberland A mosolygós, törékeny négygyerekes hercegné valami egész szokatlant talált ki.

féregkert

A helyet bevallottan a Mediciek híres padovai méregkertje ihlette. A világ minden tájáról érkező növények közül természetesen nem maradhattak ki a kábító hatású növények, a kannabisz, a varázsgomba, a színes mákvirágok ópiumot nyernek a növénybőlvalamint a dohány, féregkert az is kiderül, hogy miért kaptak halálos szívrohamot a csempészek, akik a testükre kötözték a leveleket, közvetlenül a bőrükre.

A hercegnő szándéka szerint ismeretterjesztő hatással jött létre féregkert kert, az a cél, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre és értékes információkat szolgáltasson a mérgek témakörében.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére. Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek.

Ezért kizárólag csoportosan és szakképzett vezetővel látogatható, a leggyilkosabb növényeket rácsokkal zárják el, mivel nemcsak az érintés, de még a belélegzés is komoly betegséget okozhat. A kertben dolgozó kertészek is csak speciális védőkesztyűben érintkezhetnek velük.

féregkert

A Poison Garden Méregkert ben nyitotta meg kapuit. Egyes növények gyönyörűek, teljesen ártalmatlannak tűnnek, nehéz elképzelni, hogy valójában milyen veszedelmesek, de a séta végére már pontosan tudni fogjuk, hogy a szépség mögött micsoda sötét mérgek rejtőznek.

The Museum of Failure

Nem csoda, hogy a kertben lévő növények némelyikéhez külön engedélyeket kellett beszerezni, hogy egyáltalán bemutatásra kerülhessenek.